Kas: Tęstinis edukacinis kino projektas „Kino knyga’16“. Kūrybinės dirbtuvės Vilniuje 2016 m. birželio 18–22 d. (data bus tikslinama). Dalyviai privalo būti visą dirbtuvių laiką.
 Kokiu tikslu: Projektas rengiamas siekiant ugdyti vizualinį moksleivių raštingumą, plėsti žinias apie autoriaus teises, skatinti kūrybišką bei sąmoningą juos supančios aplinkos suvokimą.
Motyvacija: Projekto metu jauni žmonės, patys tapdami kūrėjais, galės įvertinti kiek visgi „kainuoja“ kūrybiškumas. Kiek reikia laiko, pastangų, įdirbio, kad gimtų kūrybinis darbas ir kaip tinkamai apsaugoti ne tik savo kūrybą, bet ir sąžiningai elgtis su kitų sukurtais autoriniais darbais.
Eiga:
1 etapas – konkursas „Kūrėjas!“.
Projektas moksleiviams suteikia progą pasijusti tikrais kūrėjais: atrinktiesiems bus skirtos 100 proc. ar 80 proc. stipendijos (daugiau informacijos nuostatuose).
Konkursui reikia pateikti vienos iš išvardintų sričių darbus bei motyvaciją dalyvauti (privaloma). Galima pridėti ir kitų sričių darbus, tačiau tai atrankai neturės įtakos:
• 3–5 piešiniai (originalus autorinis darbas);
• 3–5 fotografijos (originalus autorinis darbas);
• rašto darbas bet kokia tema iki 1 psl. (originalus autorinis darbas);
• video darbas iki 5 min. (originalus autorinis darbas ar jo dalis).
Atrankos kriterijai: Įdomiausių, originaliausių, kūrybiškiausių darbų autoriai bus pakviesti į kūrybines kino dirbtuves ir jiems bus skirtos stipendijos. Savo darbus siųsti el. paštu: cinebook@kinopavasaris.lt iki 2016 birželio 10 d. Dirbtuvių dalyvių sąrašas bus paskelbtas birželio 12 d.
2 etapas – kūrybinės kino dirbtuvės.
2016 m. birželio 18–22 d. (data bus tikslinama) Vilniuje vyks kūrybinės kino dirbtuvės, kurių metu moksleiviai ne tik gilinsis į kūrybinius procesus, bet ir susitiks su žymiais kūrėjais (muzikantais, fotografais, dailininkais ir pan.) bei profesionalais, kurie pasakos apie autoriaus teisių apsaugą, dalinsis savo mintimis apie tai, ką reiškia būti kūrėju. Pagrindinė kūrybinių dirbtuvių veikla – trumpų video filmukų kūrimas.
Daugiau informacijos pateikiama nuostatuose!

KINO KNYGA informacija

Leave a Reply